Събития -

59-та Национална конференция по трансфузионна хематология

12.06.2019 - Сряда
00:00 - 00:00 ч.
НЦТХ
гр. София

На 12 и 13 юни 2019 г. в аулата на Националния център по трансфузионна хематология (гр. София, ул. „Братя Миладинови” № 112) ще се проведе 59-та Национална конференция по трансфузионна хематология.Във форума ще вземат участие представители на Националния център по трансфузионна хематология, на районните центрове по трансфузионна хематология в Пловдив, Плевен, Стара Загора и Варна, както и на отделенията и лабораториите по трансфузионна хематология на многопрофилните болници в страната и др.


В рамките на събитието ще бъде направен цялостен отчет на извършената дейност по кръводаряване, диагностициране, преработване и предоставяне за приложение на кръв и кръвните съставки през 2018 година. По време на форума ще бъдат представени и нови продукти и технологии в областта на трансфузионната хематология.


В първия ден на конференцията от 12:00 часа, в аулата на центъра, НЦТХ и Българският Червен кръст на тържествена церемония ще наградят с почетен плакет „Заслужен кръводарител“ дългогодишни кръводарители от цялата страна. Награждаването е по случай предстоящия Световен ден на безвъзмездния кръводарител – 14 юни.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се