Новини - България

Абитуриенти дариха кръв за завършването си
Прочетена: 119 пъти

Абитуриентите от столичното 57-мо спортно училище „Св. Наум Охридски” избраха нетрадиционен и изключително благороден начин да отбележат своето зрелостничество. 23-ма от тях решиха да дарят безвъзмездно кръв в Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), а човекът, който ги вдъхновява е тяхната класна ръководителка Златка Анастасова, съобщават от кръвния център.

 

В началото на годината, учителката по философия губи крака си след като бива буквално пометена от самонадеян шофьор. Голямото количество кръв, което е било необходимо за операцията ѝ, нейната история и всичко, което заедно съпреживяват, провокира дванадесетокласниците да дарят кръв за първи път в навечерието на абитуриентския си бал. Te oписват класната си като невероятен човек и всички до един я боготворят. Най-големият урок, който са научили от нея е, че доброто винаги побеждава, а силата на духа е нещо, което се изгражда, и което всеки носи в себе си.

 

 „Удивително е да видиш тези страхотни млади хора, които са толкова силно мотивирани. Надяваме се да има повече като тях, защото чувството им за отговорност и съпричасност е  нещо, с което имат пълното право да се гордеят”, каза директорът на НЦТХ проф. Фани Мартинова и си пожела след време младежите отново да посетят центъра.

Коментари

юни 2020

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се