Новини - България

Адвокат Ангелова: Структурата на ЦФЛД не позволява да се извършат посочените престъпления
Прочетена: 329 пъти

Организацията и структурата на Център „Фонд за лечение на деца“ не позволяват Павел Александров да взима самостоятелни решения, да извършва присвоявания, да допусне безстопанственост и т.н. Това заяви в предаването „Преди всички“ по БНР Диана Ангелова, адвокат на бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров.

 

Според нея, в обществото се насади мнението, че бившият директор и служители на фонда са ограбвали децата и са извършвали присвоявания, което не е така. Обвинението е изключително общо, то касае сговор за извършване на престъпления, някои от които взаимно се изключват, защото не могат да бъдат извършвани заедно с други лица, каза Ангелова. Според нея, целта е „окалянето на авторитета на Александров“, а в резултат на акцията се е стигнало и до сриване на доверието към фонда.

 

Относно обвинението за ползването на тесен кръг експерти, адвокатът посочи, че за подобни тежки заболявания експертите у нас не са чак толкова много. Ангелова каза още, че иззетите от Александров имуществени ценности са част от семейно наследство на съпругата му.

 

Припомняме ви, че миналата седмица Специализираната прокуратура и ГДБОП извършиха акция в ЦФЛД, при която задържаха директора на фонда Павел Александров и още 7 админстративни служители. След 24 часа в ареста те бяха освободени под гаранция. Срещу 5 от тях е образувано производство за организирана престъпна група, а останалите трима ще бъдат свидетели по делото.

Няколко часа след акцията във фонда за негов директор бе назначен проф. Владимир Пилософ.

Коментари

август 2019

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се