Новини - България

Благотворителен търг събра над 22 хил. лв. за гръдни импланти на жени, преборили рака
Прочетена: 294 пъти

Четвъртото издание на пролетния благотворителен бал на Фондация "Св. Иван Ралски" събра малко над 22 хил. лв. за своите каузи. Гостите на събитието участваха в търг с благородна цел - набиране на средства, с които да бъдат осигурени безплатни силиконови импланти за жени, нуждаещи се от реконструктивни интервенции, след като успешно са преборили с рака.

 

На благотворителния търг бяха разиграни дарителски предмети от приятели на Фондацията, сред които най-високо бяха оценени иконите на твореца Красимир Савов. Те са изографисани върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир. Две от иконите бяха продадени за общо 6700 лева. В наддаването обаче най-голяма сума - 3 500 лв., беше предложена за икона на светите Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

 

Една от основните дейности на Фондация "Св. Иван Рилски" е работата с жени с рак на млечната жлеза. Фондацията дава възможност за безплатна психологическа подкрепа за пациентки с тази диагноза. Всяка година се подпомогат и жени, които се нуждаят от гръдни импланти за извършването на реконструктивни интервенции след успешното лечение на карцинома им. Благодарение на приятелите на Фондацията, десетки жени получиха възможност и за безплатна магнитнорезонансна диагностика на млечната жлеза.

 

Друга дейност, която Фондацията активно подпомага,  е създаденият от нея мобилен дентален кабинет, който осигурява безплатна зъболекарска грижа за хората от малките населени места около Плевен. Фондацията дарява и зъбни протези за нуждаещите се възрастни хора, като броят им от 2012 г. до днес вече достига 880 души.

Коментари

февруари 2019

ПВСЧПСН
    
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се