Новини - България

Борисов за арестите във Фонда за лечение на деца: Министър Москов отдавна е подал сигнал
Прочетена: 321 пъти

„Министър Москов отдавна е подал сигнала. Службите го работят. Покрай лекарските протести малко се забавиха действията, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани. По-късно предполагам, че службите и прокуратурата ще дават подробности“. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Център „Фонд за лечение на деца“ вчера, при която бяха арестувани директорът на структурата Павел Александров и още 7 души за корупционни практики.

 

Министър-председателят изрази надежда, че нередностите ще се докажат в съда, а замесените в тях – ще понесат отговорност.

 

„Аз съм от хората, които искат много бързо да се случват нещата, но за да има успехи в съда и да има осъдени и наказани, трябва службите да избродират това, което правят. За това се наложи по-дълго да се използват СРС-та и свидетелски показания, за да могат да си свършат по-добре работата”, каза Борисов и добави: „Ако са събрали веществените доказателства такива, каквито твърдят пред мен, че са събрали, пред специализирания съд те ще издържат".

Коментари

май 2019

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се