Новини - България

Д-р Даниела Дариткова става шеф на ПГ на ГЕРБ
Прочетена: 63 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова ще поеме ръководството на Парламентарната група на ГЕРБ. Новината съобщи на пресконференция в партийната централа след среща със СДС тази сутрин премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Дариткова поема щафетата от Цветан Цветанов. Той подаде оставка заради скандала със закупения от "Артекс" луксозен апартамент.

 

Борисов определи Дариткова като човек с качества, който "най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата".

 

Самата Дариткова обяви, че е амбицирана да работи за поведение без агресия като модел за поведение в Народното събрание.

 

"В тази кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, което е наситено с големи отговорности. И го приемам, от една страна, със знание за оценката, от друга страна наистина като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Вярвам, че в рамките на моите възможности ще търся консенсуса, ще търся устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството. И което е изключително важно, за да покажем стабилност в държавата", коментира Дариткова и добави:  "Вярвам, че търсенето на едно поведение, което е без агресия, ще даде друг облик на парламент. Изключително важно е това да покажем и като модел на поведение на цялото общество, в което, за съжаление, агресията напоследък в различни аспекти взима превес."

Коментари

юни 2020

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се