Новини - България

ДАЗД и педиатричната асоциация ще си сътрудничат в сферата на ранното детско развитие
Прочетена: 247 пъти
Източник: ДАЗД

Председателят на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ева Жечева и председателят на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. д-р Владимир Пилософ подписаха меморандум за сътрудничество, съобщиха от агенцията.

 

Двете структури ще обединят усилията си за утвърждаване на най-висок стандарт на грижи за опазване на здравето и насърчаване на пълноценното развитие на децата и гарантиране на техните права. Акцент в съвместната им дейност ще бъдат децата от 0 до 3 години и децата с увреждания или хронични заболявания, настанени в социални услуги. Сред педиатричната общност в страната ще бъдат популяризирани съвременните научни постижения и разбирания, свързани с грижата за детското здраве и развитие в най-ранна възраст. Ще се реализира застъпничество за здравни политики, стандарти и програми, ориентирани към превенция, промоция на здравето, насърчаване на развитието и благосъстоянието на децата в най-ранна възраст, за изпълнение на холистични политики и за разработване на междусекторна стратегия за ранно детско развитие.

 

Чрез партньорството между двете организации ще бъдат обучени медицински специалисти за работа с деца, както и екипите на социалните услуги от резидентен тип за деца с увреждания.      

 

Пълният текст на меморандума, можете да прочетете ТУК.

Коментари

април 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се