Събития -

Дистанционен курс по медицинска генетика ще се проведе в МУ-Варна

08.05.2016 - Неделя
09:30 - 17:00 ч.
МУ-Варна
гр. Варна/ Бертиноро, Италия

От 8 до 12 май 2016 г. млади специалисти, докторанти,  студенти и интересуващи се от възможностите и постиженията в областта на медицинската генетика ще имат за първи път в България и в Медицински университет – Варна да присъстват дистанционно на едно от най-елитните обучения в тази сфера - 29  Курс по медицинска генетика.  

 

Курсът ще се проведе в Бертиноро, Италия, под егидата на Европейската асоциация по човешка генетика (European Society of Human Genetics - ESHG), а обучението в Медицински университет - Варна ще бъде под формата на дистанционен лекционен курс с директно онлайн предаване на английски език, без превод и дискусия с лекторите.

 

Ръководители са проф. Х. Брюнер (Наймеген, Холандия), проф. Г. Ромео (Болоня, Италия), проф. Б. Вирт (Кьолн, Германия), а лектори са европейски лидери в областта на човешкия геномен анализ, клиничната и молекулярната генетика, епигенетика, предимплантационен скрининг и диагностика, етични аспекти в геномиката и др.

 

Подробности за програмата и записванията може да намерите на интернет страницата на МУ-Варна.

 

Събитието се подкрепя от  Медицински университет – Варна, Катедра по медицинска генетика, Българското дружество по генетика на човека и партньори от частния сектор и е без „такса участие". Предварително записалите се и посетили курса ще получат сертификат за участието си, издаден от организаторите на European Society of Human Genetics.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се