Новини - България

Доброволци ремонтират детската площадка на Националната кардиологична болница
Прочетена: 374 пъти

Детската площадка в парка пред отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница (НКБ) ще бъде ремонтирана и обновена, съобщиха от Асоциация „Детско сърце”. Инициативата е в рамките на Седмицата на гората. Тя привлече много доброволци – студенти, лекари, архитекти, членове и приятели на асоциацията. Всички те положиха в неделя доброволен труд в полза на сърдечноболните деца.  

 

Целта на инициативата е малките пациенти на кардиологичното отделение да имат подходяща екологична среда при възстановяването им след сърдечна операция и по време на престоя им в болницата.

 

Това е първият етап от обновяването на площадката, като той включва почистване на парка и тревната площ, премахване на металната конструкция от съществуващия детски кът.

 

Следваща стъпка ще бъде архитектурно проектиране на площадката, което ще се осъществи с дарителски средства. Асоциация "Детско сърце" и Националната кардиологична болница се надяват и на помощта на община „Илинден” за цялостното възстановяване на детския кът в 50-годишния парк на болницата. Очаква се в началото на лятото дейностите да приключат и децата да имат обновено място за игри извън болничните стаи.

Коментари

май 2019

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се