Новини - България

Доц. Костадин Ангелов: "Александровска" не източва здравната каса
Прочетена: 483 пъти

Университетската болница "Александровска" не е източвала средства от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), обяви директорът й доц. Костадин Ангелов на извънредна пресконференция днес. Инициираната от него проверка на публичния фонд е приключила на 25 април и не е установила никакви финансови нарушения, категорично е ръководството.

"Беше проверена цялата дейност за 2015 и 2016 г., а самата проверка има две части – медицинска и финансова. По отношение на финансовата - не са констатирани никакви финансови нарушения, свързани със средства, предоставени от НЗОК, което означава, че касата не се източва", обяви директорът.

В края на миналата седмица Нова тв излъчи репортаж, според който Клиниката по гастроентерология в "Александровска" приема болни на фалшиви легла, които нарича "кушетки", и отчита дейности, каквито не е извършила.

"Когато говорим за настаняването на болен на "кушетка", това се прави с цел да не се забави диагностичният процес на пациента и да не се оставят болните да чакат в коридорите и двора на болницата. Голяма част от пациентите на отделението по гастроенетерология са тежко болни. Повече от половината от тях идват от страната. Те идват обикновено към 8.30 - 9.00 часа и често се налага да изчакат, докато пациентите, които са подготвени за изписване, освободят леглото към 11.30 - 12.00 ч", поясни в отговор доц. Ангелов.

По думите му скандалът не се дължи на реално извършени злоупотреби, а на междуличностен конфликт между ръководителя на клиниката проф. Диана Петрова и колегата й д-р Андрей Коцев. Същият не е успял да се пребори за поста й на последния обявен конкурс, затова се предполага, че е инициирал фалшивите обвинения за източване на публични средства.

Коментари

януари 2019

ПВСЧПСН
 
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се