Любопитно -

Еректилната дисфункция може да е знак за сърдечно заболяване или диабет
Прочетена: 292 пъти

Еректилната дисфункция, по-позната като импотентност, се среща най-често при мъже над 55-годишна възраст, но засяга и по-млади мъже. Това може да е ранно предупреждение за сериозно заболяване, затова прегледите при специалист са важни не само заради сексуалния живот, но и заради цялостното здравословно състояние на мъжете.

 

Ако сте на възраст над 55 години

 

С напредване на възрастта настъпват редица промени в тялото и е по-вероятно да се появят условия, които могат да допринесат за еректилна дисфункция като висок холестерол и кръвно налягане, хормонални проблеми и втвърдяване на артериите, твърдят специалисти.  Освен всичко, хората над 55-годишна възраст приемат повече лекарства, а проблемите с потентността са страничен ефект на някои от тях.

 

Ако сте на възраст под 55 години

 

Психологически проблеми или сърдечно-съдови заболявания могат да бъдат причина за еректилната дисфункция в по-ранна възраст. Диабетът е друго вероятно заболяване. Състоянието може да причини увреждане на нерв и стесняване на артериите в пениса. Националният институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания в САЩ изчислява, че 35-50% от мъжете с диабет са страдали от еректилна дисфункция, пише електронното издание health.com.

Коментари

март 2019

ПВСЧПСН
    

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се