Събития -

Еврокомисар Витянис Андрюкайтис ще посети УМБАЛ „Александровска“

08.03.2018 - Четвъртък
13:45 - 14:45 ч.
УМБАЛ "Александровска"
гр. София

Днес, 08.03.2018 г., в 13:45 ч. европейският комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис ще посети УМБАЛ „Александровска“. Това се случва в рамките на официалната му визита в България за среща с координаторите на Европейските референтни мрежи.

 

От 2016 г. в Александровска болница работят три експретни центъра за диагностика и лечение на редки болести: в областта на неврологията, на имунологията и на нефрологията.

 

Комисар Андрюкайтис ще посети Клиниката по нервни болести, където функционира Експертен център по генетични неврологични и метаболитни заболявания  - член на Европейската референтна мрежа по метаболитни заболявания (MetabERN), финансирани от Европейската комисия. Комисарят ще бъде посрещнат от изпълнителния директор на болницата доц. Костадин Ангелов и от проф. Ивайло Търнев - началник на Клиниката по нервни болести. Те ще направят кратки изявления на втория етаж (пред аудиторията на неврологичната клиника), след което гостът ще се запознае с екипа на проф. Търнев и с неговия четири годишен опит в създаването на алгоритми за диагностика, лечение, профилактика и рехабилитация на редките болести в групата на генетичните неврологични и метаболитни заболявания. Ще му бъдат презентирани и демонстрирани и най-модерните биотехнологични процеси, действащи в Експретния неврологичен център и в лабораториите на УМБАЛ „Александровска“.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се