Събития -

Изложение „Зона Здраве“ – Бургас

02.04.2016 - Събота
10:00 - 18:00 ч.
Mall Galleria Burgas
гр. Бургас

На 2 и 3 април 2016 г. в Mall Galleria Burgas ще се проведе първото издание на Изложение „Зона Здраве“, съобщиха от Национална пациентска организация (НПО).

 

В навечерието на Световния ден на здравето – 7 април, изложението събира на едно място безплатни прегледи, изследвания и консултации с лекари специалисти от различни области. Основен партньор на изложението е Национална пациентска организация.

 

Изложението се провежда с подкрепата на Община Бургас, Областна администрация – Бургас, Районен център по здравеопазване, Районна здравноосигурителна каса и в партньорство с НПО. В „Зона Здраве“ участват над 40 участника - здравни заведения, лекари специалисти, производители на стоки и услуги за здравето и красотата, спортни школи.

 

Целта на събитието е да информира и популяризира профилактиката на заболявания, да покаже новостите в грижата за здравето, да даде възможност на всеки да се консултира с желания лекар, да участва в игрите и забавленията, да избере спорт за себе си или своето дете. Акция по безвъзмездно кръводаряване, демонстрации по първа помощ от БЧК ще допринесат този празник на здравето да стане поле за хуманност и добротворчество.

 

Национална пациентска организация, със съдействието на Медицинска лаборатория „Лина“ организира безплатни изследвания за хепатит В и С. Ще има също: измерване на пулса и на кислорода в кръвта с пулсоксиметър, оценка на сърдечносъдов риск, диагностика на стъпала и проблеми на опорно-двигателната система, диагностика на кожа, очни изследвания, тест на контактни лещи и др. Скринингите, които ще се правят на място по време на изложението, са безплатни за посетителите.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се