Събития -

Кампания "Провери своята кръвна захар сега – утре може да бъде късно!“

12.11.2018 - Понеделник
10:30 - 11:00 ч.
УниБИТ
гр. София

На 12.11.2018 г., понеделник, от 10:30 до 11:00 ч. студентите – четвъртокурсници, от специалност „Обществени политики и практики“ в УниБИТ, организират информационна кампания под надслов: "Провери своята кръвна захар сега – утре може да бъде късно!“. Тя е по повод отбелязването на Световния ден за борба с диабета – 14 ноември. 

 

Кампанията включва 3 събития. Първото е насочено към ранната диагностика на захарния диабет тип 2 и включва измерване на кръвната захар. Второто е с фокус върху здравословното хранене и включва раздаването на ябълки. А третото насочва общественото внимание върху последиците от лошите хранителни навици и неконтролираните нива на кръвната захар, чрез организирането на изложба с плакати по темата.

 

Диабетът е хронично метаболитно заболяване, което се характеризира с високи нива на кръвната захар. Това се получава в резултат на липсващ или намален синтез на хормона инсулин или на невъзможността на клетките да „отговорят” на секрецията на инсулин. Това е най-разбираемото обяснение.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се