Събития -

Кампания за доброволно кръводаряване в София на Цветница

21.04.2019 - Неделя
00:00 - 00:00 ч.
гр. София
гр. София

На 21.04.2019 г., неделя, от 9.00 до 13.00 ч. във временните пунктове за кръводаряване в София до православните храмове „Св. Неделя“, „Св. Седмочисленици“, „Св. Параскева“ и „Покров Богородичен“ ще се проведе традиционната кампания за доброволно кръводаряване. Тя ще се проведе с благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, съобщиха от здравно министерство.

 

Всеки, който желае да дари кръв, може да го направи в сградата на Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ - ул. „Братя Миладинови“ № 112),  от 9:00 до 15:00 часа, както и във временните пунктове в близост до:
-  храм „Света Неделя” – в аулата на Богословски факултет, на пл. „Св. Неделя” № 19, от 9:00 до 13:00 часа;
-  храм „Свети Седмочисленици”– в сградата на VI ОУ „Граф Игнатиев”, от 9:00 до 13:00 часа;
-  храм „Света Параскева” – в Дарби колидж (в двора на храма), бул. „Г. С. Раковски” № 58 от 9:00 до 13:00 часа;
-  храм „Покров Богородичен”– в Енорийски център „Покров Богородичен” зад хотел „Родина”, от 9:00 до 13:00 часа.

 

От здравно министерство се обръщат към столичани и гостите на града с призив на този светъл празник да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи за спасяване живота и здравето на тежко болни и пострадали пациенти: "Дарете кръв. Дарете живот от себе си. Спасете живот. Сега!"

 

Организатор на проявата е НЦТХ. Кампанията се провежда в партньорство със Софийската Св. Митрополия, Българския Червен кръст, Богословски факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски”, Енорийски център „Покров Богородичен” и ръководствата на VI ОУ „Граф Игнатиев” и Дарби Колидж.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се