Новини - България

Мобилно приложение свързва кръводарители и пациенти
Прочетена: 312 пъти

Студенти от 3 държави разработиха мобилно приложение за кръводаряване, което позволява свързването на дарители с нуждаещи се пациенти. Проектът бе представен в Startup Weekend Varna Mobile'2016, в който се състезаваха 120 участници. Жури от инвеститори и специалисти в областта на информационните технологии връчи първата награда на международният екип, включващ обучаващите се в България по програма „Еразъм“ Ясмин Ел Кидер от Франция и Акаки Гюмберидзе от Грузия и техния колега от  Икономически университет-Варна Велислав Малчев.

 

Идеята за техния проект е провокирана от възможността да се спасяват човешки животи чрез стимулиране на кръводарителските акции. Данните за 2015 година показват, че в България едва 22 на всеки 1000 души даряват безвъзмездно кръв. Същевременно нуждите на болничните заведения многократно надхвърлят тази цифра.

 

Голямата награда за победителите е място на демо-презентациите на "Youth Entrepreneurship Forum StartUp 2016 Go To Market", където ще могат да представят своята идея пред 10 инвестиционни фонда и бизнес-ангели от Европа. Това им осигурява възможност да получат финансиране за реализация на проекта.

Коментари

април 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се