Новини - България

НЗОК опростява ежедневните отчети на болниците
Прочетена: 340 пъти

Предстоят множество промени в болничните информационни системи, заради корекциите в нормативната уредба, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Въвеждат се нови формати на първични медицински документи, нови номенклатури, нови дейности и нови формати на електронни отчетни документи.

 

Промените са обсъдени на среща между представители на касата, софтуерни фирми, разработчици на болничен софтуер и представители на Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Страните са се обединили около определяне на олекотен режим на работа в първите дни от ежедневното отчитане на болнична помощ за периода 01.04.2016 – 17.04.2016 г.

 

„Като отчита изключително кратките срокове за актуализация на болничните информационни системи, през месец април 2016 г. ,НЗОК въвежда промени в ежедневното отчитане, които да дадат възможност на лечебните заведения, оказващи болнична медицинска помощ, да се адаптират към променените реалности, без това да затруднява дейността им“, съобщават от здравния фонд.

 

На 31.03.2016 г., след 17:00 часа, ще се извършват настройки в Персонализираната информационна система (ПИС) с цел - възможност за приемане на ежедневните електронни отчети на болниците в новите формати и в съответствие с променените номенклатури.

Коментари

декември 2018

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се