Събития -

Обявяват старта на програма за консултиране и проследяване на пациенти с предсърдно мъждене

10.05.2016 - Вторник
13:00 - 14:00 ч.
БТА
гр. София

На 10.05.2016 г., вторник, от 13:00 часа в БТА (бул. „Цариградско шосе“ 49) ще се проведе пресконференция по повод старта на най-мащабната програма за консултиране и проследяване на пациенти с предсърдно мъждене. Близо 1500 пациенти ще бъдат включени във Факултет „Предсърдно мъждене“.

 

В пресконференцията ще вземат участие:

 

  • Проф. д-р Асен Гудев, специалист кардиолог, председател на Съюза на българските медицински специалисти
  • Доц. д-р Васил Велчев, специалист кардиолог, председател на Дружество на кардиолозите в България
  • Д-р Иван Вецев, експерт Достъп до лечение в Национална пациентска организация

 

На пресконференцията специалистите ще представят актуални данни за заболяването предсърдно мъждене, за рисковите фактори, диагностиката и възможните усложнения при липсата на проследяване на заболяването. Ще бъде поставен специален акцент върху профилактиката и възможностите за контрол на предсърдното мъждене.

 

Д-р Иван Вецев от Национална пациентска организация ще представи Програмата за Предсърдно мъждене към дългосрочния проект Университет за пациенти. Тази програма ще предостави на близо 1500 пациенти възможност за безплатна консултация със специалист кардиолог за определяне на риска от заболяването и/или проследяване на състоянието на пациента в случай, че вече е на терапия.

 

В рамките на Програмата за пациентите специално са разработени обучителни печатни материали, като е създаден и специален модул в uni.npo.bg, посветен на предсърдното мъждене.

 

След пресконференцията на всеки желаещ ще бъде измерен пулсът и ще бъде определена наситеността на кислород в кръвта му чрез пулсоксиметър.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се