Новини - България

Организират акция „Дарете кръв! Спасете живот сега!” в църквите на Цветница
Прочетена: 233 пъти

С акция в деня на големия християнски празник Цветница - 24 април, в цялата страна продължава пролетната кампания за доброволно и безвъзмездно кръводаряване, организирана от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Българския Червен кръст и Българската православна църква, с личната благословия на Негово Светейшество Патриарх Неофит.

 

За първи път тази година пункт за кръводаряване на 24 април 2016 г. (неделя) ще бъде разположен в свещеническата канцелария на храм-паметник „Св. Александър Невски” от 9.00 до 13.00 часа, където очакваме след празничната литургия за Цветница (около 10.30 ч.) в кръводаряването да се включат и свещенослужители.

 

По същото време екипи на НЦТХ ще има и в близост до църквите „Св. Неделя” (в аулата на Богословския факултет), „Св. Седмочисленици” (в сградата на VI ОУ „Граф Игнатиев”, ул. „6 септември” №16В) и „Покров Богородичен” (зад хотел „Родина”).

 

Желаещите могат да дарят кръв и в сградата на НЦТХ, гр. София, ул. „Братя Миладинови” 112 от 9.00 до 15.30 часа.

 

На 22, 23 и 24 април, край храм-паметник „Св. Александър Невски”, доброволци на БЧК ще раздават листовки с информация как човек може да стане кръводарител.

Коментари

април 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се