Новини - България

Пожар избухна в 2 лечебни заведения в София - местят пациентите в други болници
Прочетена: 168 пъти

Пожар избухна рано тази сутрин на територията на Центъра за психично здраве - София област и Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – София област. Вследствие на инцидента няма пострадали пациенти, но са унищожени покривът и подпокривното пространство на Белодробната болница, както и поликлиниката на психиатричното лечебно заведение.

 

От здравно министерство информират, че 51 души - пациенти на Центъра за психично здраве, намиращи се в незасегнатия от огъня стационар на лечебното заведение, са евакуирани заради липса на електрическо захранване и топлоподаване.

 

В момента се извършва релокация на пациентите на Психиатричната болница в други лечебни заведения с психиатрични структури на територията на София, в това число ДПБ „Св. Иван Рилски“, УМБАЛ „Александровска“, ЦПЗ „Проф. Н. Шипковенски“, ВМА и УМБАЛНП „Свети Наум“. Осигурена е непрекъсваемост на работата на дневните програми, осъществявани в ЦПЗ – София област.

 

Петима пациенти на Белодробната болница, при които е налице необходимост от медицинско наблюдение и терапия, също биват релокирани.

 

Министър Кирил Ананиев е разпоредил на компетентните дирекции на Министерството на здравеопазването „Стопански дейности“ и „Търговски дружества и собственост“ незабавно извършване оценка на щетите и предприемане на действия за консервация на покривното пространство на Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – София област до реализирането на ремонтните дейности.

 

Реконструкция предстои да бъде извършена и на сградата на поликлиниката на ЦПЗ – София област.

Коментари

февруари 2020

ПВСЧПСН
     
 

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се