Събития -

Пресконференция на тема: „Влияят ли бездимните цигари на белодробното здраве?“

19.05.2019 - Неделя
11:00 - 12:00 ч.
БТА
гр. София

На 19.05.2019 г., неделя, от 11:00 часа в БТА ще се състои пресконференция на Сдружение „Национална асоциация за профилактика на белодробни болести“ съвместно с Министерство на здравеопазването и Столична община на тема: „Влияят ли бездимните цигари на белодробното здраве?“

 

Национална кампания за безплатни профилактични прегледи за пушачи, пасивни пушачи и пушачи на бездимни цигари в София, Враца и Благоевград.

 

На пресконференцията ще бъде предоставена информация за целите и срока на кампанията, както и за начините за записване на преглед.

 

Кампанията ще стартира на 31 май 2019 г., в деня на Световния ден без тютюнев дим, който протича под мотото “Тютюнопушене и бял дроб“.

 

Участници в пресконференцията ще бъдат: д-р София Ангелова - председател на Сдружение НАПББ; д-р Иво Пенков - пулмолог от гр. Враца; д-р Александър Симидчиев - председател на Сдружение“ Въздух за здраве“; представител на Столична община.

***

Хроничната обструктивна белодробна болест (болестта на пушачите) е вече на трето място в света като причина за смърт.

 

От 10-те най-смъртоносни болести 4 са белодробни: ХОББ, остри инфекции на долните дихателни пътища, карцином на белия дроб и туберкулоза. Белодробните болести са на първо място в България по заболеваемост.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се