Събития -

Пресконференция „По-добри закони - за по-добро здраве”

06.12.2018 - Четвъртък
11:00 - 12:00 ч.
БТА
гр. София

На 6.12.2018, четвъртък, от 11:00 часа в БТА ще се състои съвместна пресконференция на Световната здравна организация, Министерството на здравеопазването и Коалиция за живот без тютюнев дим на тема: „По-добри закони - за по-добро здраве”.

 

Един милион българи, половината от пушещите 2,2 милиона, се очаква да умрат преждевременно поради заболявания, свързани с употребата на тютюневи изделия.  Обяснение на тези шокиращи цифри ще предоставят Световната здравна организация, Министерството на здравеопазването и гражданската Коалиция за живот без тютюнев дим.

 

Участниците ще представят резултатите от междуинституционална кръгла маса под надслов “По-добри закони - за по-добро здраве”, въз основа на които се очаква внасянето на законодателни предложения от Министерство на здравеопазването.

 

Участници:

д-р Михаил Околийски - представител на офиса на Световната здравна организация за България;

Снежана Поповска - главен експерт в Дирекция „Промоция и профилактика на болестите и зависимостите“ към Министерството на здравеопазването;

д-р Гергана Гешанова - председател на УС на Коалиция за живот без тютюнев дим;

д-р Маша Гавраилова - старши експерт по политики за контрол на тютюна към Коалиция за живот без тютюнев дим, председател на УС на Сдружение “България без дим”.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се