Събития -

Седмица на медицинското образование в МУ - Пловдив

18.04.2016 - Понеделник
00:00 - 00:00 ч.
МУ-Пловдив
гр. Пловдив

В периода 18 – 22 април 2016 г. Асоциацията на студентите медици - Пловдив организира "Седмица на медицинското образование". Тя ще се проведе в Аудиторния комплекс на Медицински университет – Пловдив.

 

Тази мащабна кампания на Европейската асоциация на студентите по медицина (EMSA), се провежда всяка година в държавите от Европа.В България тя се организира за четвърта поредна година.

 

Кампанията е насочена към студенти по медицина от 1-ви до 6-ти курс на обучение и има голям успех, като интересът на младите лекари към нея става все по-значителен.

 

Идеята на проекта е чрез лекции, семинари, конференции, уъркшопове и постерни сесии да обогати и развие знанията на студентите - бъдещи лекари, относно въпроси, незастъпени обстойно в учебната програма, както и да се изявят със свои собствени реферати и разработки на теми, които вълнуват не само тях, но и съвременното общество.

 

През тези 5 дни ще бъдат проведени лекции на различни гост-лектори, постерни сесии, медицински куиз и уъркшопове. Темите на лекциите са предварително избрани чрез анкети от самите студенти.

 

С помощта на хирургически инструменти и лекари, които ръководят отделни уъркшопове, ще бъдат демонстрирани на студентите различни манипулации, които те сами да могат да упражнят.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се