Новини - България

Шефът на столичната спешна помощ с последно предупреждение за уволнение
Прочетена: 254 пъти

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов издаде заповед за последно предупреждение за уволнение на директора на ЦСМП – София и София-област д-р Георги Гелев, заради недостатъчно упражнен контрол, съобщиха от ведомството.

 

Това се случва в резултат на излъченото в петък разследване на Нова телевизия „Линейки минават по 200 км, за да заредят“.

 

Министърът е наредил още д-р Гелев да предприеме действия за прекратяване на действащия договор за доставка на горива и в срок от 14 дни да предприеме необходимите действия, за да осигури редовно зареждане на санитарните автомобили на ЦСМП- София и София-област на територията на съответните общини.

 

"Министър Петър Москов нареди на Дирекцията за нормативно регулиране и обществени поръчки да се подготви проект за изменение на Постановление №385 от 30.12.2015 г. на Министерски съвет и включване на ЦСМП и другите второстепенни разпоредители с бюджетни средства към министъра на здравеопазването в рамковите споразумения за доставка на автомобилно гориво", съобщават още от здравно министерство.

 

В информацията до медиите се казва още, че вече тече и проверка от инспектората на всички обществени поръчки на всички 145 второстепенни изпълнители към МЗ.

Коментари

април 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се