Събития -

Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”

12.04.2019 - Петък
08:00 - 00:00 ч.
НДК
гр. София

На 12.04.2019 г., петък, от 08:00 часа в зала 6 на НДК ще бъде открит 10-ият Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”.

 

Двудневният форум е организиран от Военномедицинска академия (ВМА), Катедрата по урология и нефрология на ВМА и Българско дружество по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, с подкрепата на Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU), Международния алианс по уролитиаза (IAU), South-Eastern European Group for Urolithiasis Research (SEGUR).

 

Научната програма акцентира върху съвременните тенденции в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия при диагностиката и лечението на урологичните заболявания, представени чрез “State-of-the-art”лекции и дебати от водещи международни експерти, “Live surgery” сесии с демонстрация в реално време на съвременни минимално-инвазивни ендоурологични операции и “Hands-on-training” сесии  за усъвършенстване на хирургичните умения и запознаване с възможностите на съвременните ендоскопи, енергийни източници и консумативи.

 

Участниците ще имат възможността да представят собствените си резултати в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия по време на модерираната постерна и видео сесия.

 

Очаква се престижният форум да бъде за поредна година място за среща между приятели и колеги с интереси в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия и да допринесе за развитието на тази област от съвременната урология в нашата страна.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се