Новини - България

Според 15% от българите – ваксините са вредни, а според 8% - Земята е плоска
Прочетена: 57 пъти
Снимка: Галъп интернешънъл

15% от българите вярват, че ваксините най-често са вредни за хората, 58% не се съгласяват с това твърдение, а 27% не могат да формират мнение. Това показчват данните от проучване на „Галъп интернешънъл“. Резултатът от изследването показва, че твърденията за вреда от ваксините не получават широка популярност, макар въобще да не са за пренебрегване дяловете на хората, които са отрицателно настроени. И по този въпрос образованието играе решаваща роля, коментират от агенцията.

 

Друга любопитна тема, по която анкетираните в изследването са дали отговори, е за това дали Земята е плоска. 81% от запитаните в проучването нямат колебания по въпроса плоска или кълбовидна е планетата Земя. Оказва се обаче, че 8% от интервюираните се съгласяват с твърдението „Планетата Земя е плоска и не е вярно това, което пише навсякъде: че е с форма, близка до кълбо“. Останалите се затрудняват да отговорят. Според проучването 74% от българите са съгласни, че хора са стъпвали на Луната, 9% - не, а останалите се колебаят.

 

Данните са от независимата от външно финансиране изследователска програма на „Галъп интернешънъл“ за проучвания „лице в лице“ с таблети. Изследването е проведено сред 824 души между 1 и 8 март. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

Коментари

юни 2020

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се