Събития -

Среща - дискусия под надслов „Семейство и диабет“

12.11.2018 - Понеделник
10:00 - 14:00 ч.
Парк хотел „Москва“
гр. София

На 12.11.2018 г., понеделник, от 10.00 до 14.00 ч. в гр. София, Парк хотел „Москва“, зала „Киев“ ще се проведе среща - дискусия под надслов „Семейство и диабет“. Тя се организира от Национална асоциация на децата и младите хора с диабет в партньорство с Национална пациентска организация. Основна тема на дискусията ще бъде „Стъпки в правилната посока – достъпно ли е здравеопазването за пациентите с диабет в България“.

 

Поводът за провеждане на събитието е предстоящия Световен ден за борба с диабета – 14-ти ноември, както и голямото обществено значение на заболяването у нас и в световен мащаб.

 

Участие в дискусията ще вземат представители на Комисия по здравеопазването към 44-тото Народно събрание, Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Национална здравноосигурителна каса, Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК), Български лекарски съюз, изпълнителна агенция по лекарствата, Милка Василева, председател на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, водещи ендокринолози от цялата страна, медицински специалисти, директори и учители от детски градини и училища, деца и родители, партньори и приятели.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се