Новини - България

Целодневни протести на лекарите в 3 области
Прочетена: 284 пъти

Целодневните протести на общопрактикуващите лекари продължават и днес само в три области - Варна, Пловдив и Шумен, съобщиха от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОПЛБ). Ефективни протести, но само за определено ще има във Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Разград и Търговище.

 

В събота, 02.04.2016 г., ще се проведе Управителен и Национален съвет на НСОПЛБ, по време на който ще се направи оценка и анализ на ситуацията до момента и ще се очертае стратегия на действие в близък и дългосрочен план.

 

Междувременно от Българският лекарски съюз (БЛС) призоваха болниците да спрат плановия прием и всички лекари да сложат лентички за протест днес, когато влизат в сила новите условия за работа между лекарите и здравната каса. Причина са „неясни правила за отчитане и заплащане на извършената дейност", пише в декларация на БЛС.

 

Вчера медиците получиха подкрепата на Омбудсмана на България Мая Манолова. Според нея в момента има два основни проблема – нарушен диалог между Министерство на здравеопазването и останалите страни в сектора, и нормативен хаос, който цари в системата. Тя призова министъра да чуе исканията на лекарите, които според нея имат пълните основания да протестират и предупреди, че ако това не стане, ще се обърне към премиера.

Коментари

февруари 2019

ПВСЧПСН
    
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се