Новини - България

Център за деца с аутизъм се нуждае спешно от средства, за да продължи да работи
Прочетена: 203 пъти

Центърът по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм в кв. „Горубляне“ в София се нуждае спешно от финансиране, за да продължи да функционира, съобщиха от Национална пациентска организация (НПО). В тази връзка Фондация „Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение „Тацитус" и Сдружение „Аутизъм днес” стартират дарителската кампания под мотото:

 

„Аз съм аутист - не мога да те стигна. Спри и ми бъди приятел!“

 

Целта е да се продължи развитието и поддържането на високо ниво на професионална помощ за децата с аутизъм, да се внедряват най-добрите световни терапевтични практики, да се повишава постоянно квалификацията на специалистите, работещи с децата. Това е и най-скъпоструващата част от дейността на Центъра, но само така децата ще имат шанса да се включат в социалния живот по максимално естествен и ефективен начин. Нужни са средства и за изготвянето на индивидуални програми, за периодична преоценка на всяко тримесечие, следяща развитието и подобряването на състоянието на всяко дете. Всичко това обаче изисква финансиране, което е непосилно за родителите и затова се покрива с дарителски средства.

 

Дарения могат да се правят на името на: Сдружение „Аутизъм днес” по следната сметка в Райфайзенбанк:

IBAN BG38RZBB91551005533107

BIC:RZBBBGSF

 

За дарения през PayPal: invisible.bulgarian.children@gmail.com или  със SMS с текст на латиница DMS AUTISM на единен дарителски номер 17 777 на цена 1 лв. с ДДС (за абонати на TELENOR, VIVACOM и Mtel) и 1,20 лв. с ДДС за потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператора.

Коментари

април 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се