Събития -

Церемония по връчване на стипендии на млади лекари

23.04.2019 - Вторник
13:00 - 14:00 ч.
гр. София
гр. София

На 23.04.2019 г., вторник, от 13:00 ч. в аула „Проф. Янко Добрев“, II-ра хирургия, УМБАЛ „Александровска“ ще се състои официалната церемония по връчване на стипендии на млади лекари, съобщиха от Български лекарски съюз (БЛС).

 

Тази година проектът е разширен и включва финансово стимулиране на млади лекари -  студенти след 4-ти курс (5-ти и 6-ти курс), редовни и свободни докторанти, и специализанти.

 

Класираните кандидати в конкурса за студенти след 4-ти курс са 45 човека. Отличените ще получат стипендии в размер 100 лв. на месец в рамките на една учебна година.

 

Програмата е целогодишна за подпомагане на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

 

Официални лица, които ще вземат участие в събитието са д-р Иван Маджаров – председател на УС на БЛС, проф. Борислав Китов – председател на Акредитационния съвет на БЛС и представители на фирмите - партньори по проекта – Sanofi България, Pfizer, Рош България, АстраЗенека България, Джонсън & Джонсън България и Байер България.

 

Поканен да присъства е и Кирил Ананиев – министър на здравеопазването.

 

Финансовото подпомагане на младите колеги е приоритет на БЛС и се реализира за седма година. С подобни инициативи се надяваме младите медици да предпочетат да се развиват и работят в България. БЛС благодари на  фирмите – партньори по проекта, без които подпомагането на младите лекари нямаше да бъде възможно.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се