Любопитно -

Учени: Жените да пият до 2.7 л вода на ден, а мъжете – до 3.7 л
Прочетена: 326 пъти

От вода са съставени три четвърти от мозъка и сърцето, 83% от белите дробове и 31% от костите или близо 60% от човешкото тяло. Ето защо пиенето на достатъчно вода всеки ден е много по-важно, отколкото изглежда, пише Medical Daily.

 

Водата смазва ставите и костите, регулира температурата на тялото, подхранва главния и гръбначния мозък. Без вода хората бързо губят енергия, понижава се кръвното налягане, изпадат в лошо настроение, кожата им става по-суха.

 

Приемане на недостатъчно количество вода в продължение на дълъг период от време води до хронична дехидратация. Тя може да доведе до диабет, натрупване на излишни килограми, кожни проблеми, висок холестерол, високо кръвно налягане, храносмилателни проблеми, умора и запек.

 

Колко вода трябва да пием дневно?

 

По данни от 2013 г. около 75 процента от американците страдат от хронична дехидратация. Преди учените препоръчваха пиенето на осем чаши вода дневно, но в действителност количеството зависи от теглото ни и околната среда: около 2.5 до 3.7 литра вода за мъжете, и 2-2.7 литра вода за жените.

 

Увеличаването на приема на вода дори само с 2-3 чаши на ден помага за поддържане на нормално тегло. Това оказва благоприятно влияние за съсредоточаването, повишаването на енергичността и предотвратяването на дълготрайните неблагоприятни ефекти, произтичащи от хроничната дехидратация.

 

Medical Daily показва във видео и какво ще се случи, ако не пием достатъчно вода. Можете да го видите ТУК.

Коментари

април 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се