Новини - В медиите

В. "Монитор": Фалшив грип поваля наред
Прочетена: 167 пъти

Фалшив грип повали хиляди на легло само за една седмица. Той е причинен от рино- и аденовируси и се проявява с висока температура, болки в гърлото, втрисания и тежка хрема. Това показват данните на регионалните здравни инспекции в страната, пише в днешния си брой в. "Монитор".

 

Само за пет дни като остри респираторни заболявания в столицата са регистрирани 1378 случая. Според лекарите от инспекцията обаче броят им е неколкократно повече, тъй като не всички ходят на лекар, а сами си „предписват" лекарства. Заради самолечението и ходенето на работа с инфекцията броят на заразените расте с всеки изминал ден, смятат медиците.

 

По думите на главния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в момента ни атакуват остри респираторни заболявания, но грипът все още е далече от България. Според него колкото и да не ни харесва противогрипната ваксина тя остава най-добрата защита срещу вируса за уязвимите групи и е препоръчителна особено за хората над 65-годишна възраст. Той припомни, че ваксината засега е единственият надежден начин за по-леко изкарване на грипа и предпазване, но посочи, че тя пази от инфекцията на 70 и 75 процента.

 

Пълният текст на статията четете в днешния брой на в. "Монитор".

Коментари

юни 2020

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се