Новини - България

Внасят петицията с въпроси за акцията във Фонда за лечение на деца
Прочетена: 218 пъти

Петицията, касаеща акцията на ГДБОП във Фонда за лечение на деца на 20 април, инициирана от неправителствени организации и членове на Обществения съвет на Фонда, официално ще бъде внесена днес, съобщи един от организаторите Красимира Величкова. Документът съдържа 7 въпроса към премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Румяна Бъчварова, чиято цел е да установят кой печели от арестите и смяната на ръководството на Фонда.

"Искаме да знаем кой подаде сигнала и кой има интерес, кой подаваше информация към медии като ПИК и "Блиц", защо прокуратурата не е променила на сайта си непотвърдената впоследствие информация относно повода за задържането, защо се пуснаха кадри от апартамента на директора Павел Александров", изреди част от въпросите Величкова в предаването "Просто Диков" по телевизия BiT.

По думите й инициаторите на подписката няма да се уморят да търсят истината и ще продължават да изискват от здравния министър д-р Петър Москов да понесе своята отговорност по случая.

"Министерството на здравеопазването и здравният министър се опитват да вкарат разговора в много детайли, ала за нас като граждани и членове на Обществения съвет е много по-важно, че една цяла репресивна машина от политици, силови структури създава план и го изпълнява, за да дискредитира една институция и един човек само защото те не са удобни", коментира още тя.

Според Величкова министър Москов или е бил подведен, или самият той е имал друга цел – например, Фондът да бъде превърнат в дирекция на здравното министерство.

До момента в онлайн петицията са се включили над 2 000 души, като броят им продължава да расте.

Коментари

февруари 2019

ПВСЧПСН
    
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се