Новини - България

Здравната каса увеличава парите на 4 големи болници
Прочетена: 450 пъти
Снимка: Pixabay.com

Спешната болница "Пирогов" и трите областни многопрофилни болници в Бургас, Смолян и Стара Загора, ще получат повече средства за летните месеци - юли и август. Това решение е взел Надзорният съвет на Националната здравнооисгурителна каса (НЗОК) на последното си заседание преди ваканцията на 29 юли, съобщиха от институцията. 

 

Месечните лимити на четирите лечебни заведения се увеличават с различни суми. „Пирогов“ ще получи допълнително по 150 000 лв. за всеки от двата месеца. За същия период месечният лимит на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас се увеличава със 70 000 лв., а лимитът на смолянската многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Братан Шукеров“ – с 200 000 лв., става ясно от решението на надзорниците. Увеличение получава и УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович" - Стара Загора. За дейността си през юли тя ще получи 68,3 хил. лв. повече от определения й лимит.

 

Според решението на Надзорния съвет на НЗОК  управителят на фонда трябва да разпореди на директорите на съответните регионални здравни каси да сключат анекси към договорите с болниците.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се