Новини - Свят

Амджен инвестира 200 млн. щатски долара в план за екологична устойчивост
Прочетена: 502 пъти

Водещата световна биотехнологична компания Амджен ще инвестира повече от 200 млн. щатски долара в своя нов седемгодишен план за екологична устойчивост. Целта е да се постигне въглеродна неутралност (нулев баланс на въглеродни емисии), като същевременно Амджен ще намали с 40% използването на вода и със 75% изхвърлянето на отпадъци при производствените процеси.

 

„Като биотехнологична компания, основаваща своята дейност на науката и чиято мисия е да служи на пациентите, ние разбираме огромното въздействие, което оказват климатичните промени върху човешкото здраве“, заяви Робърт А. Брадуей, председател и главен изпълнителен директор на Амджен.

 

„Новият ангажимент, който поемаме, допълва и разширява настоящата ни политика и постиженията в тази сфера. Това затвърждава Амджен като компания – лидер в опазването на околната среда – нещо, което ще бъде от полза за нашите пациенти, служители, акционери и общността като цяло“, допълни той.

 

Новата програма ще продължи до 2027 г., като се очаква инвестицията да помогне на компанията освен да развива дейността си с грижа за околната среда, да стане по-гъвкава и продуктивна, което от своя страна ще намали оперативните разходи. Амджен ще се съсредоточи в използването на иновативни технологии за значително намаляване на въглеродните емисии при различните производствени процеси, както и снабдяване с възобновяема енергия. Пример за това е най-новата фабрика за биопроизводство на компанията в Сингапур, която  генерира 70% по-малко въглерод в сравнение с традиционните съоръжения за биопроизводство. Компанията е построила втори такъв завод и в Роуд Айланд (САЩ).

 

***

За Amgen:

 

Фармацевтична компания Амджен разгръща потенциала на биологичната наука за пациентите, страдащи от сериозни заболявания, като открива, разработва, произвежда и доставя иновативни лекарства за хуманна употреба. Този подход почива върху използването на инструменти като най-високите достижения на човешката генетика за разгадаване на сложната природа на заболяванията и задълбочено разбиране на основите на човешката биология.

 

Амджен насочва своите усилия в сферата на нерешените медицински проблеми и използва своя експертен опит в областта на биологичното производство за намиране на решения, които подобряват лечебните резултати и чувствително подобряват качеството на живот. Пионер в областта на биотехнологиите от 1980 г., Амджен се разраства и превръща в най-голямата независима компания за биотехнологии в света с милиони пациенти във всички краища на планетата, разработвайки поредица от лекарства с революционен потенциал.

 

От 2007 г. до момента Амджен изпълнява проекти, при които се отчита до 33% намаление на въглеродните емисии, 30% намаление на потреблението на вода и 28% намаляване на отпадъците. Тези резултати са постигнати, въпреки повишаването на производствения капацитет през годините, достигането на компанията до над 100 държави и увеличаването на приходите.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се