Любопитно -

Американски учени: Омразата към работата или шефа може да ви убие
Прочетена: 788 пъти
Снимка: Pixabay.com

Изпълнението на задължения, свързани с работа, която не харесвате, може да бъде много лошо за вашето здраве. Рискът се увеличава още повече, ако имате шеф, на когото нямате доверие. Това твърдят изследователи, които са наблюдавали 400 000 американски работници. Те са установили, че тези, които правят неща, за които нямат доверие на шефовете, са по-склонни да станат пушачи и да получат високо кръвно налягане, диабет, лошо храносмилане и висок холестерол.

 

Работата в среда с ниско ниво на доверие се определя като работа, която не почива на разбиране, равнопоставеност и взаимно доверие между шефове и подчинени. Това означава, че ако имате ръководител, който не ви уважава и не се отнася справедливо към вас, има по-голям шанс да получите сърдечно-съдово заболяване, което убива повечето хора по света. Ако не се лекуват, сърдечно-съдовите заболявания могат да доведат до инфаркт, инсулт и смърт.

 

Симптомите, че работата ви е вредна за вашето здраве, са умора, безсъние, кошмари, често боледуване, заболяване на венците, гадене, главоболие, липса на мотивация, невъзможност да спрете да мислите за работа, лошо настроение, лоша памет, трудно вземане на решения и чувство за раздразнение и "кавга" заради дреболии.

Коментари

февруари 2023

ПВСЧПСН
  
     

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се