Новини - Свят

AstraZeneca разпространи позиция след анализ на данни от 17 млн. поставени дози от ваксината срещу COVID-19
Прочетена: 127 пъти

"Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 млн. дози от ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-АстраЗенека, не показва  повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения. Всъщност съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-АстраЗенека не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население."

 

Това се казва в разпространена до медиите позиция от централата на АстраЗенека (AstraZeneca). Текстът гласи още:

 

"В клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или събития, които биха били свързани с тромбоцитопения.

 

Внимателният  преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава и АстраЗенека има ангажимента да споделя тази информация незабавно."

 

От компанията обръщат внимание също така, че Европейската агенция за лекарствата е изискала оценка за събития, свързани с тромбоцитопения, от други производители на ваксини срещу COVID-19 (съгласно комуникация от 11 март, 2021 г.)

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се