Новини - България

АстраЗенека с цел да премине към изцяло електрифициран автопарк до 2025 г.
Прочетена: 46 пъти
Снимка: АстраЗенека

ALD Automotive – лидер в сферата на мобилността в България и по света, предаде на иновативната биофармацевтична компания АстраЗенека България 8 електрически автомобила Volkswagen ID.4, които да допълнят автопарка им, наброяващ вече над 70 електрически автомобила. Тази сделка е естествен ход в рамките на стратегията на АстраЗенека за пълна електрификация на фирмения автопарк у нас до 2025 г., съобщават от компанията. ALD Automotive е доверен доставчик на фирмени автомобили по модела на оперативния лизинг за АстраЗенека повече от 5 години с активен автопарк от над 100 автомобила. 

 

„Партньорството ни с АстраЗенека е ключово за нас в глобален и локален план. ALD Automotive е ексклузивен доставчик на фирмени автомобили за компанията в България и сме щастливи, че стоим неотклонно до АстраЗенека по пътя им към бърза и пълна електрификация на автопарка в подкрепа на устойчивото развитие.“, каза Владимир Тодоров, търговски директор на АЛД Аутомотив ЕООД.

 

„Като глобален бизнес, имаме ключова роля в справянето със замърсяването в световен мащаб и опазването на околната среда е важна част от нашата програма за устойчиво развитие. Поели сме ангажимент до 2030 г. въглеродният отпечатък на компанията да е нулев. Наред с това основен фокус са хората. За нас е изключителен приоритет  грижата и безопасността на нашите колеги, както и да им осигурим най-добрите условия за изпълняване на техните служебни ангажименти. Вярвам, че в лицето на ALD Аutomotive имаме правилния партньор за реализиране на нашия план за преминаване към изцяло електрически автопарк у нас само до две години.“, коментира Иван Рангелов, главен финансов директор, АстраЗенека Балкани. 

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се