Галерия - Фото

АстраЗенека стартира зелена инициатива в редица градове в България
Прочетена: 141 пъти

По инициатива и с подкрепата на биофармацевтичната компания АстраЗенека България, в района на плувен басейн „Славейков“ в Бургас бяха засадени 30 дръвчета. Сред дървесните видове, които вече ще красят града, са индийски люляк с топчеста корона, червенолист явор, явор с топчеста корона и декоративна японска вишна.

 

С инициативата в Бургас екипът на АстраЗенека постави началото на поредица от залесявания с дръвчета в големите градове на страната, където увеличаването на зелените площи е от изключителна важност за опазването на околната среда и здравето на гражданите. През октомври екипът на компанията ще засади 30 дръвчета и в София.

 

Кампанията за зелена България е в съзвучие с глобалната политика на АстраЗенека за устойчиво развитие, в която опазването на околната среда е един от трите основни приоритета, наред с осигуряване достъпа на пациентите до лечение и поддържане на етични бизнес практики и прозрачност в работата на компанията.

 

„Мисията на АстраЗенека е чрез силата на науката и иновацията да подобряваме общественото здраве, но така също и да се грижим за здравето на природата, да бъдем близо до сърцето на планетата. На глобално ниво реализираме зелени политики с цел опазване на околната среда – от използването на 100% възобновяеми енергийни източници, до промяна на опаковките на медикаментите с цел намаляване на отпадъците. В България стартираме залесявания на големите градове. Ако дърветата са белите дробове на градовете, то с тази инициатива ние бихме искали да помогнем на техните жители да дишат по-леко“, каза Зоя Паунова - изпълнителен директор на АстраЗенека България.

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се