Новини - България

„Балканфарма“ отстрани нерагламентираните отпадъци под АМ „Струма“ до Дупница
Прочетена: 309 пъти

„Балканфарма" АД, фармацевтичен завод, собственост на „Тева" в България, приключи отстраняването на фармацевтични отпадъци, оставени под автомагистрала „Струма".

 

Физическото изпълнение на дейностите по премахването на отпадъците, складирани в границите на общинския имот в близост до АМ край Дупница беше извършено от фирма – подизпълнител на „Балканфарма“ АД, която разполага с всички необходими разрешителни за изпълнение на дейностите.  Отпадъкът от близо 1870 тона беше депониран на лицензирана площадка за депониране на отпадъци в град Нови Искър.

 

За реализирането на тази дейност, подпомагайки местната общност, Балканфарма Дупница получи съгласие и сътрудничество от всички съответни страни, включително Министерство на околната среда и водите ( МОСВ) и община Дупница.

 

„Като световен лидер в генеричните и специализирани лекарства, Teva работи при строги стандарти за безопасност, качество и опазване на околната среда. От средата на месец октомври компанията променя своето име в България от Актавис на Тева и успешното приключване на тази инициатива демонстрира ангажираността и отговорността на Тева към опазване на здравето на нашите служители и жителите в общностите, в които живеем и работим“, споделя Гади Мукомолов, изпълнителен директор на „Балканфарма“ АД.

 

Видео след почистването можете да видите ТУК.

Снимки преди почистването можете да видите ТУК.

Видео преди почистването можете да видите ТУК.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се