Медицина на бъдещето -

Байер подготвя революционни научни иновации
Прочетена: 1140 пъти
Снимка: Байер

Байер проведе в петък първия си форум за революционни иновации, който се фокусира върху дългосрочните възможности за здравеопазване и земеделие с използване на нови технологии. Известни експерти, ръководители на Байер и изпълнителни директори на компании от портфолиото на „Leaps by Bayer“ илюстрираха как предстоящата вълна от иновации ще отвори нови възможности от следващо поколение за здравеопазването и предоставянето на решения в земеделието с цел по-голяма устойчивост и по-малко използване на ресурси. Във връзка със събитието Байер обяви, че увеличава инвестициите си в „Leaps by Bayer“ с 1,3 милиарда евро до края на 2024 г.

 

„Намираме се в зората на нова епоха на иновации в природните науки. Възможността ни да се заемем с някои от най-големите предизвикателства се увеличава бързо. От намирането на отговори за нелечими болести, снабдяването на хората с превантивни инструменти, за да живеят по-здравословен, по-добър и по-дълъг живот, до производството на повече земеделска продукция, като същевременно се намаляват значително средствата за производство и се зачитат възможностите на планетата. Тази възможност се дължи най-вече на ускореното сливане на биологията, химията, напредналите компютърни науки, анализа на данни и изкуствения интелект. Като лидер в областта на здравето и храненето, Байер надгражда усилията си да бъде двигател на тази нова ера на иновации“, каза Вернер Бауман, председател на управителния съвет на Байер АГ.

 

Справяне с най-големите предизвикателства на човечеството с „Leaps by Bayer“

 

„Leaps by Bayer“ следва уникален подход за справяне с десет от най-големите предизвикателства, пред които е изправено човечеството, сред които лечението на онкологични заболявания или намаляване на въздействието на земеделието върху околната среда.

 

„През последните седем години инвестирахме над 1,3 милиарда евро в портфолио от над 50 компании — всички фокусирани към промяна на основните парадигми в секторите на здравеопазването и земеделеито“, каза Юрген Екхард, ръководител на „Leaps by Bayer“.

 

„С увеличаването на инвестициите на Байер през следващите години ние ще можем да продължим да следваме пътя си и да осигурим финансиране за най-ярките умове, работещи върху решения, които наистина имат значение за хората и планетата“, допълни той.

 

„Leaps by Bayer” стартира множество съвместни предприятия - като JoynBio, Unfold и компанията BlueRock Therapeutics, която сега е изцяло собственост на Байер, както и успешно ръководи няколко инвестиционни кръга. Един от примерите е Recursion, фокусираща се върху изкуствения интелект компания, която се стреми да открие нови лечения за белодробна фиброза и други фиброзни заболявания и която успешно стана публична през април 2021 г.

 

Революционни иновации в здравеопазването и земеделеието  

 

В областта на здравеопазването се очаква перспективите на тази нова ера на иновации значително да разширят набора от технологии и да позволят на учените от цял свят да се справят с предизвикателствата в области с големи неудовлетворени медицински нужди.

 

„Сближаването на биологията, химията и данните предоставя фундаментални, нови начини за разбирането и лечението на заболявания. Пробивите в иновациите, задвижвани от нови технологии, ни позволяват не само да лекуваме симптомите, но и потенциално да спрем или обърнем прогресията на дадено заболяване, както и обещават възможности за лечение, които наистина предлагат промяна на пациентите“, каза Стефан Улрих, член на борда на Байер АГ и президент на направление Фармацевтични продукти.

 

Байер инвестира в нови области на биомедицинските иновации, особено в тази на клетъчните и генните терапии. През последните три години компанията инвестира над 2,5 милиарда евро в изграждането на платформа за клетъчни и генни терапии, което включва придобиването на компаниите BlueRock Therapeutics и Asklepios BioPharmaceutical (AskBio). За да стимулира иновациите и да се възползва от предимствата на партньорствата, Байер си партнира с компаниите Atara Biotherapeutics и Mammoth Biosciences. Днес силното портфолио за предклинични и клинични клетъчни и генни терапии на компанията е в плановете й с осем проекта в различни етапи на клинична разработка. Те обхващат терапевтични области с голяма неудовлетворена медицинска нужда като Паркинсон, болестта на Помпе и конгестивната сърдечна недостатъчност.

 


В земеделието Байер разчита на силата на новите технологии, за да създаде устойчива и гъвкава хранителна система и да помогне на растениевъдите по целия свят да произвеждат повече с по-малко ресурси, като същевременно намаляват емисиите и премахват въглерода от атмосферата.

 

„Годишната инвестиция на Байер от 2 милиарда евро за научноизследователска и развойна дейност в направлението за растителна защита и семена е без аналог в индустрията и води до стабилни иновационни проекти, обхващащи технологии за семена и сортове, защита на културите и дигитални решения с потенциал за продажби на стойност до 30 милиарда евро през следващите две десетилетия“, каза Родриго Сантос, член на борда на Байер АГ и президент на подразделението Кроп Сайанс (Растителна защита и семена).

 

Въз основа на RNAi технологията Байер неотдавна представи на пазара първата в света биотехнологична защита срещу царевичен коренов червей, позволявайки на фермерите да контролират вредител, разходите за борбата с когото възлизат на около 1 милиард евро годишно. Използвайки своята платформа за дигитално земеделие, Байер е водеща сила в декарбонизацията на земеделеието. Въглеродната инициатива на Байер стимулира земеделците да приемат използването на умни климатични практики, като безоранна технология или покривни култури. Освен това тя използва технология от следващо поколение за количествено определяне и проследяване на въздействието на тези практики, което подчертава уникалната позиция на компанията в областта на развитието на дигиталните възможности за веригата за създаване на стойност храни-фуражи-горива и фибри.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се