Новини - България

Безплатни прегледи при кардиолог в УМБАЛ „Александровска“
Прочетена: 101 пъти

Кардиолозите от Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести към УМБАЛ "Александровска" стартират кампания с безплатни прегледи всеки петък на месец ноември от 9:00 до 13:00 ч., в к-т №2 на Диагностично-консултативния блок. Предварително записване на тел. 02/ 9230 586, съобщават от болницата.

 

Кампанията е предназначена за пациенти с неконтролирана артериална хипертония; захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания; преживян инфаркт/инсулт; хронична сърдечна недостатъчност; ритъмни нарушения (усещане за сърцебиене и "прескачане" на сърцето); дислипидемия (повишени стойности на холестерола).

 

Освен това в рамките на месец ноември, специалистите от Клиниката по кардиология ще консултират безплатно хора с наднормено тегло; гръдна болка; задух и/или високо кръвно налягане. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 14:00 до 18:00 ч. в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел.: 02/9230 467.

 

Направления по НЗОК не се изискват. Прегледите са част от кампания на лечебното заведение за ранно откриване и проследяване на заболяванията.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се