Галерия - Фото

Близо 600 ученици посетиха ВМА в дните на отворени врати
Прочетена: 408 пъти
Снимки: ВМА

Близо 600 възпитаници на над 10 държавни и частни училища от София и региона се включиха в Дните на отворени врати за кариерно развитие във Военномедицинска академия (ВМА), съобщават от лечебното заведение. Целта на инициативата бе да се представят възможностите за обучение и реализация по специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“.

 

"Това са професии, които обединяват минало, настояще и бъдеще. Да си медик под пагон е мисия, посветена на здравето на нацията и на дълга към Родината. Ние търсим усърдни и последователни млади хора, които имат широк поглед, иновативни са и самодисциплинирани. Ние търсим най-добрите сред най-добрите. България има нужда от вас", коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който се срещна и разговаря с всяка една група. 

 

Той припомни, че проектът „Военен лекар” е стартирал през 2017 г., а в края на настоящата предстои и дипломирането на първия випуск: Вложихме много сили, воля и упоритост. Днес вече имаме 120 курсанта, които се убедиха в мощта на ВМА и възможностите за реализация, които предлага. 

 

В  рамките на инициативата участниците имаха възможност да зададат своите въпроси относно обучението към курсантите-военни лекари, посетиха ключови звена, работещи медицина на световно ниво. Наблюдаваха и демонстрация на военните парамедици, които спасяваха хора в реална бойна обстановка във Военномедицинския симулационен тренировъчен център. 

 

Професията на военните лекари е свързана с много предизвикателства и изпитания. Изненадани сме и поласкани от огромния интерес към дните на отворени врати и тази инициатива ще се превърне в ежегодна, заяви още началникът на ВМА.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се