Новини - България

Даренията в помощ на лекарите в битката им с COVOD-19 продължават, Лекарският съюз отличава благодетелите
Прочетена: 598 пъти
Снимки: БЛС

US Pharmacia подкрепи Националната кампания на Български лекарски съюз (БЛС) „За героите в бяло“, съобщават от съсловната организация. Като част от глобалната стратегия на компанията за сътрудничество с лекари, парамедици и фармацевти в условията на COVID-19, US Pharmacia Bulgaria предостави 15 000 опаковки Пелаво Грипактив. Продуктовата линия способства за естественото подпомагане на функциите на дихателните пътища и имунната система и е подходяща за деца и възрастни, особено в периоди на засилена епидемиологична обстановка.

 

„Сега, когато сме изправени пред безпрецедентни предизвикателства, смятаме, че е важно да благодарим и да подкрепим българските медици - хората, които непрестанно полагат грижи за нашето здраве“, сподели Емил Василев, управител на българския клон на US Pharmacia.

 

Желаещите да се включат в кампанията на БЛС „За героите в бяло“ и да помогнат за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, могат да го направят чрез дарение на:
Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

 

Кампанията „За героите в бяло“ се реализира с подкрепата на футболната легенда Димитър Бербатов. Тя е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари. Желаещите да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия, могат да го направят като се свържат с БЛС на: blsus@blsbg.com.

 

Междувременно от БЛС съобщиха, че са удостоили с най-високото съсловно отличие „Почетен знак на БЛС" Българското дружество по офталмология и Организацията на евреите в България „Шалом“ за безрезервната им подкрепа на Националната кампания "За героите в бяло" и за инициативата „Заедно ще се справим“.

 

Председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров връчи отличията на проф. д-р Ива Петкова, председател на УС на БДО и доц. д-р Александър Оскар, гл. секретар на БДО и председател на ОЕБ „Шалом”.

 

Д-р Маджаров отбеляза, че още при старта на кампанията „ За героите в бяло“ и двете организации активно са участвали и подпомагали провеждането на инициативата. Организацията на евреите в България „Шалом“ е дарила над 37 000 лв. за героите в бяло.

 

Съвместната инициатива „Заедно ще се справим”, организирана от Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Организацията на евреите в България „Шалом“  и десетки доброволци, успя да помогне с хранителни продукти над 420 медици и техните близки под карантина от София, Пазарджик, Пещера, Кърджали, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Шумен, Сливен, Кюстендил, Пловдив и Видин.
Българското дружество по офталмология се включи в инициативата на БЛС за подпомагане на семействата и близките на починалите от COVID-19 медици с финансова подкрепа от 5 000 лв.

 

„Осигуряването на лични предпазни средства и хранителни продукти за медиците и близките им под карантина, както и екипната работа в условия на епидемия, показаха че само заедно ще се справим“, заявиха в съвместното си послание медиците.

 

Близо два месеца след старта на кампанията "За героите в бяло"  събраните парични средства са в размер на над 249 хил. лв. или близо четвърт милион. Инициативата беше подкрепена  и с материални дарения, които бяха изпратени на  медиците в цялата страна.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се