Галерия - Фото

Десетки дариха кръв безвъзмездно на „Щедрия вторник” във ВМА
Прочетена: 191 пъти
Снимки: ВМА

"28 ноември е международният ден на щедростта, станал известен в целия свят като „Щедрия вторник”. А акцентът е върху даряването за любима кауза. Това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Ден, в който обединяваме усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи", коментираха от Фондация Bcause, по чиято инициатива днес във Военномедицинска академия (ВМА) бе организирана кампания за безвъзмездно кръводаряване.

 

"Близо 30 души се включиха в акцията, като имаше и дарители, извън нея. За нас насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е мисия. Затова и периодично организираме акции под наслов „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, коментира д-р Красимира Терзиева от Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

 

Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година. Нуждите са ежедневни – за различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания и други.

 

Д-р Терзиева отчете, че през последните години се наблюдава ръст на безвъзмездните кръводарители във ВМА, а мобилните екипи не са сприрали работа дори и по време на пандемията. Извън акциите „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. Допълнителна информация може да се потърси на: 02/ 92 25 506.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се