Новини - Свят

Европейската генерична асоциация (ЕГА) вече се нарича "Лекарства за Европа"
Прочетена: 865 пъти

Новото име на Европейската асоциация за генерични и биоподобни лекарства (съкратено ЕГА) вече е "Лекарства за Европа" (Medicines for Europe), съобщиха от Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА).

 

"Цялото име всъщност е "Лекарства за Европа. По-добър достъп. По-добро здраве" и отразява целта и стратегическите цели на нашите индустрии. Каня заинтересованите страни и политиците да поемат ангажимент заедно с нас за осигуряване на достъп до качествени лекарства за всички европейски пациенти", обяви президентът на организацията Яцек Глинка.

 

По думите му препозиционирането на ЕГА като "Лекарства за Европа" има за цел да постигне по-голяма ефективност на здравеопазването, чрез по-добри здравни резултати, като същевременно предоставя решения за устойчивост на европейските здравни системи, които са изправени пред нарастващи демографски нужди от здравни услуги.

 

"Лекарства за Европа" е една чудесна възможност за надграждане върху вече изградената репутация на EГА за партньорство със заинтересованите страни и институции, с цел осигуряване на достъп до качествени лекарства за пациентите, повече ангажираност към най-високо ниво на качество и към осигуряване на още по-голяма стойност за обществото, едновременно с изграждането на връзка между устойчивостта на здравеопазването и конкурентната среда за фармацевтичната промишленост", допълни и генералният директор Адриан ван ден Ховен.

 

"Лекарства за Европа" представлява европейските отрасли за генерични, биоподобни лекарства и лекарства с добавена стойност, които осигуряват висококачествени продукти на конкурентни цени и осигуряват над 160 000 работни места в Европа. Очаква се индустрията да увеличи дела си от сегашните 56% до 75% през следващите 5 години. Без генерични медикаменти европейските пациенти щяха да платят €100 милиарда повече през 2014 г., тъй като търсенето на достъп до висококачествени лекарства в Европа никога не е било по-голямо.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се