Галерия - Фото

Фармацевти на протест срещу верификацията на лекарства с жълти жилетки - затварят аптеките за ден
Прочетена: 177 пъти
Снимки: Национална аптечна камара

Фармацевти, работещи в аптеки, започнаха вчера протестни действия във връзка с въвеждането ан системата за верификация на лекарствата, съобщиха от Националната аптечна камара.

 

Аптекари сложиха сигнални жълти жилетки върху белите престилки, за да „привлекат вниманието на обществеността, че системата убива българските аптеки, потиска оказването на фармацевтични грижи за пациентите, води малките и средни предприятия в аптечния бранш към фалити“.

 

Националната аптечна камара настоява за незабавно свикване на преговори между представители на аптеките и правителството.

 

В разпространена позиция до медиите се казва:

 

„Към днешна дата цари пълен законодателен и управленски хаос, който по всякакъв начин стимулира монополите в здравеопазването, урежда интересите на големите международни концерни-производители на лекарства в ущърб на българските аптеки и българските пациенти.

Ние сме против недомисленото въвеждане на четири нови мерки, без Правителството и пряко финансово заинтересуваните от тях организации да покрият разходите за тях и да се допитат до нас, като експерти, как е най-ефективният начин за въвеждането им!

В случай, че не бъдем поканени на разговори, част от аптеките в България ще затворят врати за един ден на 20 февруари 2019 година (сряда).

Аптеките в България дават грижа на изстрадалите в годините на прехода български пациенти. В аптеките в България работят фармацевти, завършили образованието си с парите на българския данъкоплатец. Аптеките в България плащат данъци и осигуровки на българския бюджет, на българската здравноосигурителна система, на българската пенсионна система. Именно фармацевтите в българските аптеки са постоянно да нашите баби и дядовци, до нашите родители, до нашите деца, заедно с всички останали специалисти от системата на здравеопазването.

Защо искате да убиете българската фармация? Няма да успеете!“

Коментари

януари 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се