Галерия - Фото

Фотоизложба „Добрата дума лекува“ гостува на УМБАЛ „Свети Георги“
Прочетена: 81 пъти
Снимки: УМБАЛ "Св. Георги"

Фотоизложбата „Добрата дума лекува“, организирана от Българския лекарски съюз (БЛС), бе открита днес, 21 февруари, в диагностично-консултативния сектор на База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ – Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66. Официален старт дадоха председателят на БЛС д-р Иван Маджаров и зам.-директорът по лечебната дейност в База 2 доц. д-р Марин Атанасов.

 

Експозицията е част от поредица изложби на Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева и съдържа фотографии, придружени с лични истории на пациенти, които разказват за доброто и за получените лекарски грижи.

 

 „Наша амбиция е да превърнем тази инициатива в традиция всяка година в лечебните заведение в цялата страна. Сигурен съм, че има много пациенти, доволни от УМБАЛ „Свети Георги“, каза при откриването на изложбата д-р Маджаров.

 

„Благодарни сме на ръководството на БЛС за възможността болницата да е домакин на изложбата. Това е една добра инициатива в полза на здравеопазването. Наистина добрата дума лекува, не само лекарствата и скалпела, особено добрата дума на пациента“, каза доц. Атанасов.

 

На откриването бяха поканени лекари и пациенти от Пловдив, които са част от вълнуващите истории, включени изложбата. Един от тях е д-р Костадин Влахов, хирург от Втора клиника по хирургия. Снимка с него е предоставила негова пациентка от Асеновград.

 

Фотоизложбата ще гостува на УМБАЛ „Свети Георги“ до края на месец март. За първи път тя е показвана в Народното събрание през декември 2019 г., а УМБАЛ „Свети Георги“ е първата болница-домакин на „Добрата дума лекува“.

Коментари

март 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се