Новини - Свят

Коктейл с антитела намалява със 70% риска от хоспитализации или смърт при нехоспитализирани пациенти с COVID-19
Прочетена: 165 пъти

Швейцарска мултинационална здравна компания F. Hoffmann-La Roche AG обяви, че разработеният от нея коктейл от антителата казиривимаб (casirivimab) и имдевимаб (imdevimab) се е доказал като 70% ефективен за предотвратяване на риск от прием в болница или смърт на хора, заразени с коронавирус, в сравнение с предоставяно плацебо при нехоспитализирани пациенти, съобщава OFFNews като се позовава на Ройтерс.

 

Изпитването във "Фаза 3" на коктейла между казиривимаб и имдевимаб сред 4567 участници в проучването също така е показало, че коктейлът има "способността да намали продължителността на симптомите на Covid-19 от 14 на 10 дни, отбелязват още от компанията.

 

"Новите инфекции продължават да нарастват в световен мащаб с над три милиона регистрирани случая през миналата седмица, така че този коктейл от изследвани антитела може да предложи надежда като потенциална нова терапия за високорискови пациенти - особено в светлината на скорошни доказателства, че казиривимаб и имдевимаб заедно запазват активността си срещу ключови нововъзникващи варианти на COVID-19", заяви главният медицински директор на фармацевтичната компания Roche Леви Гарауей.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се