Новини - В медиите

Мediapool.bg: ЕС си гарантира 55 000 дози от препарат за лечение на Covid
Прочетена: 608 пъти
Снимка: Pixabay.com

Европейският съюз (ЕС) си осигури около 55 000 дози от потенциално лекарство срещу Covid-19, базирано на коктейла от моноклонални антитела, разработен от американския производител на лекарства Regeneron и швейцарския фармацевтичен гигант Roche, съобщава Mediapool.bg като се позовава на говорител на ЕС. Тази сделка е първото подобно споразумение на Евросъюза за подобен вид лекарство.

 

След като се сдоби с милиарди дози от ваксини срещу коронавируса, сега ЕС се опитва да си набави и потенциални лекарства, като целта е до края на месеца да се набележат 10 обещаващи лечебни средства срещу болестта.

 

Сделката с Roche е била постигната през април, заявиха представители на компанията пред Ройтерс, но детайлите от договора не са били оповестени. Говорител на Европейската комисия заяви днес, че ЕС си е гарантирал 55 000 дози от еднодозовото лекарство.

 

Очаква се европейските здравни власти да дадат разрешение за употребата на разработения от Regeneron и Roche препарат в периода от август до октомври.

 

Пълният текст четете на Mediapool.bg.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се